Wijn is er natuurlijk voor de smaak, maar onderschat u de rol van de neus niet. Het oog daarentegen lijkt minder belangrijk, getuige het feit dat veel proeverijen nog altijd ‘blind’ worden gehouden. Kunst is om bij het proeven op je reuk- en smaakorganen te vertrouwen en je niet te laten imponeren door grote namen, fancy etiketten enzovoorts.
Tijdens onze proeverijen gaat u zelf meemaken hoe de geur en de smaak elkaar kunnen (en in principe moeten) versterken. De Franse wijn die we nu aan u voorstellen is wel degelijk interessant voor het oog. Het is de Etoile de Rosé van het huis Ruhlmann-Schutz uit de Elzas. Deze rosé wordt gemaakt van de pinot noir, een druif waar meest rode wijn van wordt gemaakt. En ondanks dat dit een rosé is, neemt het oog vooral een goudgele kleur waar met, als u goed kijkt, rosé ‘highlights’. De geur is mineralig met een touch van rode bessen, de smaak is zacht rond en fruitig. Interessant en spannend voor de zintuigen!